Door Johan Donner

PARAMARIBO – Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft van zijn hoogste baas, de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, vanmorgen 9 van de 85 nieuw aangeschafte voertuigen symbolisch in ontvangst mogen nemen. Een deel van de auto’s is al in gebruik en behoort tot de zogenaamde onopvallende voertuigen.

Ruim 50 van de wagens zijn bij Fernandes autohandel gekochte dubbelcabine ’s van het merk Isuzu-D-Max en zullen voor dag en nacht veldwerk worden ingezet.

De bewindsman zei dat hij voortaan de klacht uit de gemeenschap niet meer wil horen dat de politie niet heeft kunnen uitrijden omdat er geen politiewagens zijn.

Hij wil ook dat er streng wordt gewaakt over het gebruik van de dienstvoertuigen. Ambtenaren die onverantwoord gebruik of misbruik maken van de voertuigen, beschadigingen aanbrengen of kapot maken, moeten zelf voor de schade opdraaien en niet de gemeenschap, zei de beleidsmaker. Hij liet streng merken dat hij aan de korpsleiding hierover duidelijke instructies heeft gegeven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.