Com. Daniel, de heer Marceau en de Min. Van Justitie en Politie.(KPS/E.Klas)

Het Korps Politie Suriname heeft vanmorgen officieel afscheid genomen van de Franse politie Liason officier de commandant van de Franse politie de heer Georges Marceau. Op 10 oktober 2010 arriveerde hij in Suriname om te werken.

De minister van Justitie en Politie en de waarnemend korpschef commissaris Agnes Daniel prezen Marceau voor het werk dat hij in Suriname verricht heeft. Onder andere het verzorgen van trainingen voor de Surinaamse politie en het verder verstevigen van de samenwerking tussen de Surinaamse en Franse justitie en politieautoriteiten.

Zowel de minister als de waarnemend korpschef hebben geschenken afgegeven aan Marceau als blijk van waardering voor zijn inzet. De minister bedankte hem namens president Bouterse en de regering van Suriname, de commissaris namens de Surinaamse politieorganisatie.

Marceau zij onder meer dat hij zich zeer vereerd voelt door de wijze waarop afscheid van hem is genomen in Suriname. Hij heeft een goede medewerking ervaren van de politie en justitie en andere diensten in Suriname die zich onder meer bezig houden met grens overschrijdende criminaliteit.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.