In samenwerking met de METS zal Kosindo River Lodge een bewustwordingscampagne over toerisme organiseren in de zeven dorpen van de Luangu gemeenschap aan de Gran Rio. Circa 20 jaren lang vindt er toerisme plaats in dit gebied.

Uit een onderzoek is gebleken dat veel personen uit de ongeveer 1.000 zielen tellende Luangu gemeenschap nog onbewust zijn van de voor- en nadelen van toerisme. Men weet niet wat ervan te verwachten en meer nog hoe er mee om te gaan.

Er is weinig tot niets gedaan om kennis daarover te vergroten en de bewustwording op gang te brengen. Om dit te verbeteren heeft de leiding van Kosindo River Lodge besloten om een bewust wordingscampagne over toerisme te voeren binnen de gemeenschap.

Lindie Aboikoni, gids op Kosindo River Lodge is belast met het organiseren en uitvoeren van de campagne. “Het is de bedoeling om eerst naar de scholen in het gebied te gaan om de kinderen bewust te maken van deze sector die zo lang bestaat in hun gemeenschap. In de vorm van en prijsvraag gaan ze met de kinderen bezig zijn en zo de gevolgen van de toerisme bij deze groep van de gemeenschap duidelijk maken.

Vooral de bedreigingen van het toerisme moet heel duidelijk overgebracht worden aan deze groep. De kernboodschap is het behoud van een schoon milieu en het voorkomen van milieu vervuiling. Het is heel belangrijk om duidelijk te maken dat er meer toeristen zullen komen als we een schoon milieu hebben” aldus Lindie Aboikoni in een persbericht.

Verder zal Kosindo River Lodge ook een presentatie houden voor de volwassenen om hun onder meer bewust te maken van de directe en indirecte inkomsten binnen de toerisme sector. “Velen denken dat wanneer je niet op Kosindo werkt of wanneer je niet voor de METS op Awarradam werkt dat jij niks aan de toerisme verdient”, zegt Aboikoni.

De bedoeling is ook om de mensen die al jaren werkzaam zijn binnen de sector te maken tot zogenoemde ambassadeurs voor het toerisme en om de gemeenschappen via de radio boodschappen te geven over het toerisme en het belang van toerisme voor het gebied.

Deze zeven dorpen van de Luangu gemeenschap liggen aan de Gran Rio, één van de bronrivieren van de Surinamerivier voorbij de Gran Dan stroomversnellingen. De dorpen zijn Bendiwata, Ligorio, Begoon, Kajana, Deboo, Godowata en Stonoekoe

Kosindo River Lodge ligt aan de rivierzijde van het dorp Kajana, aan de overzijde van de airstrip. Het oord telt een 6 tal lodges, een recreatieruimte en een gerieflijke eetzaal aan de rivier. Het biedt aan 15 toeristen slaapgelegenheid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.