De Nederlandse jeugdkomedie ‘Bounty’ die geschreven is door Finbarr Wilbrink en Guus Pengel draait op 28 en 29 september op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Bounty gaat over de 11-jarige Tako, een bruine jongen die is geadopteerd door twee blanke lesbische vrouwen. Zijn hele leven fantaseert hij over wie zijn vader zou kunnen zijn: misschien wel Clarence Seedorf, Ruud Gullit of zelfs Barack Obama.

In Bounty maakt Kleine Viezerik, die zichzelf speelt, zijn acteerdebuut. Hij is te zien naast Micha Hulshof, Miryanna van Reeden, Patrick Mathurin en Giorgio Sanches, die eerder dit jaar de finale van het Junior Songfestival haalde. De film is geregisseerd door Finbarr Wilbrink.

Guus Pengel is vooral bekend als theaterschrijver voor Jörgen Raymann en stichting Julius Leeft en liedjesschrijver (Morjon, San mi kan du). Maar het werken voor film is hem goed bevallen. “Als het aan mij ligt is de korte film pas het begin. Het verhaal van Bounty leent zich perfect voor een komische kinderserie.”

Behalve op het Nederlands Filmfestival draait de korte film ook op Cinekid en de filmfestivals van Trinidad en Edmonton (Canada). Op het filmfestival van Pentedattilo in het zuiden van Italië werd de film al onderscheiden met een eervolle vermelding. Met andere filmfestivals zijn de onderhandelingen nog gaande. Guus Pengel: “Mijn ultieme droom is natuurlijk dat deze film in de Surinaamse bioscopen te zien zal zijn.”

bounty

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.