Korte documentaire uit Suriname maakt kans op prijs

Vandaag vindt de uitreiking van de juryprijzen en de publieksprijs van het Nederlands Film Festival plaats. De Groningse regisseur Annegriet Wijchers is met haar documentaire ‘Wan bromki fu Gado’ geselecteerd voor het Nederlands Film Festival Online Competitie (NFF Online Competitie). De NFF online competitie beleeft dit jaar haar zevende editie en roept filmmakers op om hun korte films van maximaal vijf minuten in te sturen.

Samen met Quincy Lisse en Sabrina Sugiarto, die met Annegriet samen werkten bij het 10 Minuten Jeugdjournaal, besloten ze om een korte film te maken over de charme van een aantal Surinaamse mannen en hun persoonlijke kijk op de vrouw. Omdat Annegriet Wijchers Nederlands is, dienden ze de short doc in voor eerdergenoemde Nederlandse competitie.

Toch wil ze duidelijk maken dat het niet een louter Nederlands product is: “Wan bromki fu Gado was nooit in deze hoedanigheid tot stand gekomen zonder de nauwe samenwerking met de getalenteerde cameraman en editor Quincy Lisse. Het is een korte film geworden waarvan we alledrie hopen dat zoveel mogelijk mensen zullen genieten, en Surinamers in het bijzonder”. Bekijk de film:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.