Kort geding Kwakoe Festival niet doorgegaan

Het kort geding dat de stichting Kofoe en de vereniging van standhouders van het Kwakoe Festival zouden aanspannen tegen de verhuurder van de tenten op het festivalterrein, is vanmiddag uiteindelijk niet doorgegaan. Partijen hebben heel de middag tijdens een zitting onderhandeld over een nieuw contract en een lijmpoging. Dat meldt verslaggever Roshnie Phoelsingh op Facebook.

In eerste instantie leek het erop dat er een nieuw contract zou komen tussen de organisatie van Kwakoe en de verhuurder Witte Tenten. Maar volgens Phoelsingh vonden de standhouders het niet verstandig dat de Kofoe voorzitter en Witte Tenten ‘in hun eentje’ een nieuw contract zouden opstellen en staken er een stokje voor. De vereniging van standhouders, die met maar een paar man was vertegenwoordigd, wil een groter gezelschap voor beraadslaging.

Daarom wordt er dezer dagen verder onderhandeld over een nieuw contract en gaat de lijmpoging door. Verslaggever ter plaatse Roshnie Phoelsingh vernam in de rechtbank van bronnen binnen de standhouders dat er een master onderhandelaar is ingevlogen. Als partijen er niet uitkomen is er tot uiterlijk vrijdag de mogelijkheid tot kort geding. Een der advocaten benadrukte na afloop van de zitting dat hij verwacht dat partijen er wel uit zullen komen.

UPDATES:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.