door Robin Rosario

NICKERIE – Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft ingaande woensdag een inspecteur en een agent in Nickerie buiten functie gesteld. Zij zouden tijdens een charge van de politie vuurwapengeweld hebben gebruikt waardoor een verdachte gewond raakte. Er moest toen bij het slachtoffer operatief worden ingegrepen.

De familie diende een klacht in bij het bureau Onderzoek Politionele Zaken (OPZ). Deze constateerde na onderzoek dat de twee politieambtenaren onnodig vuurwapengeweld hadden gebruikt. Dit bericht uit Nickerie is door de afdeling Voorlichting bevestigd.

Een politietopper zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat elk optreden van de politie waarbij vuurwapengeweld is gebruikt, onderzocht wordt. “Ook de zaak waarbij een politieman deze week een dief aan de Limesgracht heeft doodgeschoten, wordt onderzocht”, zegt hij.

Die bewuste dief is ondertussen door zijn familie geïdentificeerd als Armand Vorswijk. Hij zou bij de politieman aan de Helenastraat te Land Van Dijk kleding en een fiets hebben gestolen. De agent ging hem achterna en wilde hem aan de Limesgracht aanhouden. De dief vluchtte en na waarschuwingsschoten was de agent genoodzaakt gericht te schieten met het noodlottige gevolg voor Vorswijk.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.