PARAMARIBO, 6 aug – Het korps Politie Suriname moet terug naar zijn kerntaken. Dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. De afgelopen jaren is meer gedaan dan alleen het echte politiewerk. De resultaten liegen er ook niet om. Het is tijd voor een verfrissende aanpak met oog voor dat waar het in het politiewerk om begonnen is.

Tjin Liep Shie vond de overdracht van verkeerscontroleapparatuur een mooie gelegenheid er over te beginnen. Politieagenten zijn te veel bezig geweest met eigenlijk beroepsvreemde zaken. Zoals het moeten adviseren van het Openbaar Ministerie. En voorlichting geven. “We hebben te weinig gedaan aan handhaving, dat is onze kerntaak”, zei Tjin Liep Shie. Agenten moeten meer op straat worden gezien. Vooral in het verkeer is dit meer dan noodzaak. Van de korpsleiding zal het moeten.

Autobestuurders en andere verkeersdeelnemers zullen scherper in het oog worden gehouden. Weliswaar is dit vanuit hogere regionen vaker beloofd. Volgens Tjin Liep Shie is het menens. Rijbewijzen van snelheidsduivels zullen in beslag worden genomen. Het korps kreeg onlangs vijfenzeventig snelheidsmeters. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft dienstauto’s beloofd met de ‘modernste snufjes.’ Voor zoveel moois mag wat terug worden gedaan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.