PARAMARIBO, 7 jul – Een speedboot met buitenboordmotor, een ATV vierwieler, satelliettelefoons en drugstesters. Deze goederen maken deel uit van de meest recente schenking van de Franse overheid aan het Korps Politie Suriname, KPS. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden is het korps heel blij met de schenking.

De grens met Frans Guyana moet zo beter te controleren zijn. Dat is ook het eigenlijke doel van de schenking. “Suriname en Frans Guyana delen een grens, dus bestrijden zij de criminaliteit samen. Surinaamse criminelen wijken uit naar Frans Guyana en omgekeerd. Het is dus van belang dat de korpsen samenwerken”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Met de laatste incidenten werd het samenwerken nog belangrijker.

Onlangs schoten Braziliaanse illegale goudzoekers twee Franse politieagenten dood. Sindsdien wordt de grens strenger bewaakt aan beide zijden. “Vooral hiervoor is het goed als wij schenkingen krijgen. Dan zijn wij up-to-date om in te grijpen bij calamiteiten”, aldus Naarden. Braziliaanse en andere criminelen maken traditioneel gebruik van de open grens. Die is zo uitgestrekt dat constante controle haast onmogelijk is.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.