Kofoe: ‘Geld komt niet van Bouterse maar van VSB’

De president van Suriname Desi Bouterse ontkent dat hij vijftigduizend euro heeft toegezegd aan het Amsterdamse zomerfestival Kwakoe. Dat melden Surinaamse media woensdag.

Bouterse stelt dat de organisatie van het noodlijdende festival van hem de naam van het kabinet mag gebruiken om sponsors te zoeken. Volgens de Surinaamse president zou dat ervoor hebben gezorgd dat de organisatie geld heeft binnen weten te slepen om het festival door te kunnen laten gaan.

Eerder op de dag meldde de krant De Ware Tijd nog dat Bouterse minimaal vijftigduizend euro naar het festival zou hebben gegeven. De president zou dat hebben gedaan om iets terug te doen voor de diaspora.

Stichting Kofoe, de organisator van het Kwakoefestival, stelt dat de 50.000 euro die zij uit Suriname ontvangt niet direct van president Desi Bouterse afkomstig is. ‘We krijgen inderdaad 50.000 euro, maar dit is een toezegging van het verenigde bedrijfsleven in Suriname’, laat een woordvoerder van Kofoe weten aan AT5. De Vereniging Bedrijfsleven Suriname(VSB) laat echter weten van niks te weten.

DWT:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.