PARAMARIBO- Bodybuilder Koese Soepe zegt trots te zijn dat hij Suriname heeft mogen vertegenwoordigen op de Arnold Classic in Madrid. Soepe eindigde daar op de 7e plaats. Volgens Hans Djarkasie en Gilberto Geer die deel uitmaakten van de Surinaamse delegatie is de 7e plek niet onverdienstelijk en hadden zij Soepe zelfs hoger geplaatst.

Het deelnemersveld was op hoog niveau en de meeste atleten in deze klasse waren in vergelijking met de weging op de avond van het contest vele kilo’s zwaarder. Koese’s wedstrijdgewicht was 61 kg.

Hetgeen hij geleerd heeft van Rinus van de Zeijde, die hem opgevangen en klaargestoomd heeft voor de wedstrijd, zal Soepe zeker toepassen in zijn verdere carrière . ‘Er zijn in de sportschool waar ik train veel jongens aan wie ik mijn opgedane kennis wil overdragen’, zegt hij.

Het trainen en de wedstrijd voorbereiding verschilt volgens de bodybuilder hemelsbreed met wat wij hier in Suriname gewend zijn. Alles is zwaarder en intensiever. ‘Na een week wilde ik het al voor gezien houden, maar ik besloot door te zetten en het is gelukt’.

Koese’s dieet naar het contest toe bestond 6 weken lang uit koolvis en aardappelen. ‘Dat ben ik totaal niet gewend, dus was het ook op dat stuk erg zwaar’, zegt hij. Koese Soepe bereid zich nu voor op de Nationale Bodybuilding Kampioenschappen die op 1 december a.s. gehouden worden. Hij zal er naar zijn zeggen alles aan doen de titel dit jaar te winnen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.