PARAMARIBO, 14 aug – Het broeit binnen het Nationaal Leger en ontevreden militairen willen een gesprek met president Desiré Bouterse. Dit meldt de Ware Tijd. Bij gemis aan een vakbond lijkt het gesprek een laatste strohalm. “Niet met de president, maar met de opperbevelhebber van het leger willen we een gesprek.”

Minister Lamuré Latour van Defensie zou afgedaan hebben als gesprekspartner, omdat die niet te bereiken lijkt. De militairen balen van misstanden in het leger. De bevelhebber en andere officieren zouden er een gewoonte van maken te trakteren op beledigingen. “Ik ben vader van kinderen, een volwassen man. Zo praat je niet tot ondergeschikten”, zegt een militair anoniem. Ook het ontbreken van nutsvoorzieningen op verre posten is een pijnpunt.

Helemaal balen is het van de wachtdiensten bij het Chinese bedrijf Dalian. “We zijn geoefende soldaten en fungeren daar als portier. Militairen moeten niet voor dit soort pietluttige zaken worden ingezet.” Waar de opdracht vandaan komt om het leger in te zetten bij een particulier, lijkt niet moeilijk te raden. Ook de voeding en het gebrek aan hogere scholing mogen van de militairen op de agenda. “Over al deze zaken willen we praten met de opperbevelhebber.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.