Bij een bekende touroperator in Paramaribo is woensdagochtend een inbraak gepleegd. Daarbij is volgens de politie een kluis gekraakt en zijn twee geldtrommels met inhoud weggenomen.

De touroperator kan niet met alle zekerheid zeggen om hoeveel geld het exact gaat. De achterzijde van zijn bedrijf vertoont braaksporen.

Zo ook werd er donderdagavond bij een woning aan de Advocaatstraat ingebroken. Het schijnt dat inbrekers op loer gaan naar woningen, waarbij de bewoners niet thuis zijn. Zodoende hebben ze vrij spel om hun job te klaren.

Op het voormeld adres werd een kluis weggenomen met een fors geldbedrag. Volgens de eigenaar ging het om 500 gram aan gouden sieraden en US$ 50.000.

Omstreeks 20.30 uur toen de eigenaar thuis kwam ontdekte hij de inbraak. De politie werd ingeschakeld voor onderzoek. Na de komst van de politie werden de beelden van de beveiligingscamera bekeken waarop vier mannen te zien zijn. Allemaal hadden maskers op. Ze zijn met de kluis weggereden. Het onderzoek duurt voort.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.