PARAMARIBO, 7 nov – Parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) kreeg ook een flinke lap grond van de overheid in relatief korte tijd. De man die medeparlementslid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) aan de schandpaal nagelde, kreeg de bal terug gekaatst in het parlement. Volgens Theo Vishnudatt (NDP) kreeg Girjasing zijn grond binnen vijf dagen.

Over Abdoel was nog zo hoog van de daken geschreeuwd dat die er een jaar over had gedaan. Het heette een schande omdat de doorsnee burger zelfs na jaren geen antwoord krijgt op een aanvraag. Volgens Vishnudatt kreeg Girjasing ruim dertien hectare grond in Commewijne. Dit gebeurde ten tijde van de laatste regeringswisseling. Voor de rest van het parlement was de ‘onthulling’ aanleiding voor beschuldigingen over en weer.

Volgens Asiskoemar Gajadien (VHP) moet de regering maar de namen publiceren van iedereen die ooit een stukje vrije domeingrond kreeg. Het gaat dan vooral om personen die handelen in grond die ze kregen voor of bouw of landbouw. Ook president Desiré Bouterse zelf zou tot de groep behoren die op een dergelijke manier knoeit. “We moeten zorgen dat dit ophoudt. We doen een beroep op de president, ook al zit hij er zelf in, om de namen te publicere”, aldus Gajadien.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.