Schrijnend: de kamer van Beatrice Naso staat vol teddyberen en speelgoed, maar zich ermee amuseren kan ze niet. Als gevolg van een mysterieuze ziekte wordt de driejarige kleuter uit het Italiaanse Turijn elke dag meer een levend standbeeld.

De ouders merkten het probleem voor het eerst op toen Beatrice zeven maanden oud was. Ze zag er verstijfd uit, in die mate zelfs dat haar pols brak toen haar moeder haar zachtjes wilde masseren. Uit medische onderzoeken bleek dat haar zachte weefsel aan het verkalken is, waardoor ze op termijn niet meer zal kunnen bewegen. Er wordt nu een beroep gedaan op dokters wereldwijd om te kijken of er een mogelijke behandeling bestaat.

‘We zijn wanhopig op zoek naar soortgelijke gevallen’, aldus de radeloze mama Stefania. ‘Volgens de dokters gaat het om een genetische afwijking die ze nog nooit gezien hebben. Alles rond de gewrichten verkalkt gewoon. En dan te bedenken dat er in eerste instantie niets fouts leek. Ze zag er wel stijver uit dan andere baby’s en kon haar handen niet openen, maar een eerste onderzoek bracht niets ernstigs aan het licht. We maakten ons dus geen zorgen.’

‘De ziekte zal alleen maar erger worden. Vroeg of laat zal ze totaal niet meer kunnen bewegen en zal zelfs haar ademhaling stoppen. We zijn nu op zoek naar een nieuw huis waar we Beatrice makkelijker kunnen verzorgen, hopelijk kan de burgemeester daar een handje helpen. We zouden ook dit huis kunnen verkopen, maar dan moeten we de hypotheek afbetalen. En dan blijft er niets meer over om ergens anders in te investeren’, besluit Stefania.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.