door Robin Rosario

PARAMARIBO – Tijdens een persconferentie afgelopen week zei minister Shirley Sitaldien van Onderwijs & Volksontwikkeling, dat het voor het nieuwe schooljaar 20212/2013 niet haalbaar zal zijn om kleinere klassenindelingen  in te voeren. Vooral niet op de basisscholen, in het bijzonder de eerste klassen.

Momenteel zitten er 35 tot 40 leerlingen in een schoolklas. Het streven van het ministerie is deze terug te brengen naar 22 of minder kinderen per klas. De bewindsvrouwe vertelde dat er voldoende leerkrachten zijn, maar geen schoollokalen. Het bouwcontract om 100 additionele schoollokalen landelijk op te zetten wordt pas eind deze week getekend. Er zullen naast deze lokalen ook 15 nieuwe scholen, verspreid over het land, gebouwd worden. Wanneer de plannen gerealiseerd zijn zal het ministerie over gaan tot de nieuwe klassenindeling.

Zij geeft wel de garantie dat er voor het schooljaar 2013/2014 kleinere schoolklassen zullen zijn. Ouders kunnen hun eersteklas kinderen gewoon inschrijven op de school van hun keuze, aldus de minister.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.