Van voeding die in kleine stukjes wordt geserveerd, eet je minder. Een reep chocola in stukjes breken, kan je er dus van weerhouden om hem in een keer helemaal op te eten.

Dat blijkt uit onderzoek van Arizona State University.

De onderzoekers lieten driehonderd studenten een bagel eten. Sommigen kregen een hele bagel. Anderen aten een bagel die in vieren gesneden was, maar net zo veel calorieën bevatte.

Twintig minuten later kregen ze een maaltijd waarvan ze zo veel of weinig mochten nemen als ze wilden. Studenten die een bagel in vier stukken kregen, aten minder van de bagel én minder van de maaltijd die daarna geserveerd werd.

Mogelijk werkt in stukjes gepresenteerd voedsel als een optische illusie. Als je kleine stukjes chocola ziet, houd je je hersenen en maag voor de gek. Zij ‘denken’ dat een gebroken reep groter is dan een hele reep.

Een andere mogelijke verklaring is dat je langzamer eet als je iets in kleine stukjes eet. Daardoor heeft je lichaam de tijd om te merken dat je vol zit, voordat je al te veel gegeten hebt.

“Calorierijke producten in kleine stukjes verdelen kan voordelen hebben voor mensen die willen afvallen en willen dat hun maaltijden beter verzadigen. Zo houd je ook je porties onder controle”, zegt Devina Wahera.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.