PARAMARIBO- Een rijwiel -en kledingdief is vanochtend neergeschoten door een politieambtenaar en is daarbij om het leven gekomen. Dat meldt de voorlichtingsdienst van het KPS vanmorgen aan GFC Nieuws. De vrouw van de politieambtenaar werd wakker van gestommel buiten hun woning. Zij keek naar buiten en zag dat een man met het rijwiel van haar man vandoor ging. Zij maakte vervolgens de politieambtenaar wakker en die ging de dief achterna met zijn auto.

De achtervolging begon in de Helenastraat tot in de Limesgracht in Paramaribo. In de Limesgracht loste de politieambtenaar waarschuwingsschoten af om de dief tot staan te brengen. Toen de de crimineel geen gehoor daaraan gaf, schoot de diender gericht op hem. De misdadiger sprong nog over een schutting een pand op en is daar komen te overlijden.

Naderhand is gebleken dat hij niet alleen de fiets had gestolen maar ook een aantal kledingstukken, die thuis bij de politieman  aan een waslijn hingen te drogen. De kledingstukken zijn in een tas nabij het rijwiel aangetroffen. Het lijk van de man is hangende het onderzoek in beslag genomen. Zijn identiteit is nog niet vastgelegd. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.