PARAMARIBO- Het probleem tussen de eigenaar van Milasco aan de Schietbaanweg en de families Mangroe en Toelsie is na het tussenvonnis van de rechter nog niet opgelost. Het is duidelijk dat beide families in tegenstelling tot de overige buren 4.35m en 5.35 m buiten de juridische grens hebben gebouwd waardoor de ondernemer en klanten hier last van ondervinden

Tot deze conclusie komen enkele klanten die zich bij het bedrijf aanmeldden voor onderhoud en service aan hun voertuig. De heer Rambharos met deze situatie geconfronteerd, zegt het even niet meer te volgen. Een gerechtelijke uitspraak van rechter Anand Charan heeft hem de schutting doen afbreken. Rambharos zegt het jammer te vinden dat hij de schutting moest afbreken daar hij met een geldige bouwvergunning en beschikking tot het optrekken hiervan was overgegaan. Voor een oplossing van dit conflict is het op het bord van drie rechters terecht gekomen.

Rechter Susan Chu had voor partijen een middenweg gevonden waarbij afgesproken was dat de familie Mangre tussen 07.00 en 17.00 uur zijn bestelbus niet voor de werkplaats van Milasco zou parkeren. Ook aan rechter Charan was gevraagd om het  oplossingsmodel van rechter Mr. Chu te sanctioneren, waarop hij helemaal niet is ingegaan. Rambharos die al langer dan 32 jaren zijn bedrijf daar heeft staan, zegt niet te kunnen begrijpen dat de mensen nog niet worden aangezegd hun schutting te verplaatsen.

Zelfs de presidentiële commissie onder voorzitterschap van mevrouw Cullie – Strijdhaftig is na gedegen onderzoek met de staatslandmeter Kalloe tot de conclusie gekomen dat de twee families buiten de juridische grens hebben gebouwd.

“De zaak is heel lastig maar ik zal mijn gelijk dat al bewezen is, blijven bevechten tot de mensen door de staat of via de rechter gedwongen worden hun schutting te verplaatsen naar de wettelijke grens zoals op de landmeterkaart staat aangegeven”, zegt de Milasco directeur.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.