De klachten, die de veldwerkers van de cencus 2012 hadden zijn zo goed als afgerond voor het Algemeen Bureau van de Statistiek (ABS). Dit zegt een verantwoordelijke medewerker van het ABS tegenover GFC Nieuws, bij wie twee personen hun beklag hadden gedaan als zouden zij nog niet uitbetaald zijn.

De ABS-medewerker zegt echter dat de uitbetalingen reeds zijn verricht. Ook wordt aangegeven dat “van de mensen die klachten hadden ingediend zijn deze zo goed als afgerond”. Ontevreden veldwerkers hadden na de census klachten ingediend over de uitbetaling. Ze vonden dat ze minder ontvangen hadden dan ze hadden verwacht.

Bij GFC Nieuws deed een van de dames haar beklag als zou zij nog SRD 800 moeten ontvangen, terwijl de andere niet precies kon aangeven wat zij nog zou moeten ontvangen. De dames hadden echter liever niet dat hun identiteit werd prijsgegeven indien er contact werd opgenomen met het ABS.

De ABS-medewerker had dit echter wel graag, zodat kon worden nagegaan waar het probleem zit. In elk geval werd benadrukt dat de uitbetalingen reeds zijn verricht.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.