Landbouwers van Kwatta en omgeving vrezen het ergste. Het gekibbel over de bouw van een dijk om het Weg naar Zee gebied te ‘redden’ duurt volgens hen te lang. Als er niet gauw een dijk komt, zal een groot deel van Kwatta langzaam maar zeker weggespoeld worden.

Een groot deel van vooral de tuinbouwproducten komt uit dat gebied. Vele tuinbouwers lijden al jaren enorme verliezen door het steeds binnendringende zeewater. Enkele ondernemers die aan aquacultuur deden in dit gebieden, zijn op een gegeven moment uitgeweken naar andere gebieden.

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken(OW) verwacht dat voor het einde van deze regeerperiode een aanvang gemaakt kan worden met de bouw van een dijk. De landbouwers zeggen hiermee geen genoegen te kunnen nemen. Zij willen meer actie zien. Jaarlijks wordt het gebied getroffen door overstromingen en lijden landbouwers enorme verliezen.

Op dit moment worden er wel maatregelen getroffen om te voorkomen dat bij de komende springvloed het gebied onder water loopt, maar is lapwerk geeft minister Parmessar toe. Er moet een structurele oplossing komen en is er daarvoor een nieuwe studie nodig. Er kan niet gewerkt worden met de bevindingen van de studie van 2008, omdat de situatie veranderd is. het water is zuidelijker gekomen en zijn bepaalde delen al weggespoeld.( Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.