Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KK richt schijnwerpers op het traject vóór en na de devaluatie 

KK richt schijnwerpers op het traject vóór en na de devaluatie 

Met als thema “Devaluatie, hoe verder?”, sluit KennisKring (KK) het jaar 2015 op dinsdag 1 december af met een discussieavond in het Lalla Rookhgebouw. De focus van de avond is de recente devaluatie en de mogelijke oplossingsmodaliteiten.

Econoom tevens bestuurslid Vereniging van Economisten in Suriname Steven Debipersad zal middels cijfers en statistieken aangeven waar het land monetair voor staat. De enorme staatschuld, de grote betalingsachterstand, de vrees voor wederom een inflatie en koersstijging zullen door hem breedvoerig worden belicht.

De wijze waarop het Suriname Business Forum tegen deze situatie aankijkt, zal door directeur Gilbert van Dijk worden gepresenteerd, terwijl Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname zijn visie gaat geven over de oorzaak en het gevolg van de crisis waarin Suriname is komen te verkeren. Hij werpt zijn blik daarbij ook op de vele corruptie gevallen, de sluiting van Suralco en de kwestie van Iamgold/Rosebel.

Stanley Ramkhelawan, sociale wetenschapper tevens strategisch beleidsadviseur arbeidsmarktbeleid in Nederland, doet aanbevelingen van het Singapore model waarvan delen kunnen worden overgenomen ter verbetering van de Surinaamse economie.

Door regulier inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaal-economische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven.

KennisKring leden, gasten en de media zullen derhalve alle ruimte krijgen met de gastsprekers in discussie te gaan en hun visie te geven over deze recente politieke- en maatschappelijke ontwikkelingen. Met deze activiteit hoopt KK een bijdrage te leveren om de samenleving te informeren over de huidige economische situatie waarin het land verkeert.