Home » Surinaams nieuws » Kisto’s Catering ondanks verlies naar halve finale Highway Cup

Kisto’s Catering ondanks verlies naar halve finale Highway Cup

De halve finalisten van de Highway Cup 2013 zijn bekend. Op het Kedarveld werd afgelopen weekend de kwartfinalepartijen afgewerkt. Kisto’s Catering verloor na het trappen van penalty’s met 4-3 van Silver Star. Desondanks gaat Kisto’s Catering toch naar de halve finale, maar dan als te zijn de beste verliezer van de kwartfinale. Jong Atta Boys schakelde titelverdediger SV Wilhelmina uit met een 6-2 overwinning. FC Interpul versloeg De Broeders met 4-1. De halve finale wordt zondag aanstaande afgewerkt. Op programma staan om 14.00 uur Jong Atta Boys – Silver Star en om 15.00 uur FC Interpul – Kisto’s Catering.

Kisto’s Catering begon de wedstrijd goed, maar het was Silver Star die de beste kansen creeerde. Kisto-doelman Avinash Magnon hield echter zijn doel schoon in de eerste helft. Aan de andere kant scoorde Santinio Edwards de 1-0 voor Kisto met een laag schot via de paal. In de tweede helft was Silver Star koelbloediger. Renjho Kani was een doorn in het oog van de Kisto-verdediging. Met twee doelpunten bracht hij Silver Star op een 1-2 voorsprong. Tenslotte maakte de ingevallen Lorenzo Lugard de 2-2 voor Kisto’s Catering. Bij het trappen van penalty’s was Silver Star veel beter.

Jong Atta Boys en Wilhelmina was de andere match-up; een herhaling van de finale van vorig jaar. In de eerste kwartier was de wedstrijd gelijkopgaand. Na een kwartier spelen werd Valerio Wee Wee de grote man bij Jong Atta Boys, onder leiding van Anil Tribenie. Hij stond bij alle voor- en achterzetten op de juiste plaats. Voor rust tikte hij er drie keer in (3-0). In de tweede helft scoorde Christopher Hall een prachtig afstandsschot, waarbij Wilhelmina-goalie Giorgio Afonsoewa geen antwoord op had. Inaldo ‘Carlos’ Pansa reduceerde de stand naar 4-1 door Atta-doelman Delano Stella te verslaan.

Met een prachtige combinatie speelde de jongens van Atta de defensie van Wilhelmina volledig uit en wie anders dan Wee Wee tikte de 5-1 binnen. De 6-1 kwam wederom op naam van Wee Wee. Dit keer tikte hij niet in, maar zijn hoofd deed het werk. Romano Holtuin maakte een actie en schoot keihard op het doel vanuit een kleine hoek. Wee Wee die op de doellijn wachtte op een voorzet om in te tikken, kreeg nietsvermoedend de bal tegen zijn hoofd en deze verdween via de paal naar binnen. Pansa scoorde hierna meteen de 6-2 door Stella om te spelen. Stella bracht in de laatste minuten nog een paar prachtige reddingen.

FC Interpul won haar partij met 4-1 van De Broerders. De ruststand was 1-0, een doelpunt gescoord door Romeo Jomena. Bij De Broeders sprak men veel meer dan ze voetbalde. De jongens van de kerk hadden bij elk duel te klagen, ook de arbiter werd niet bespaard. Dit werd hun fataal, want FC Interpul kwam om te voetballen. In de tweede helft scoorde Jomena nog twee keer en maakte zijn hattrick compleet. Ook Miquel Slagveer kon een doelpunt meepikken. Slagveer en Jomena kregen een batterij aan kansen alleen tegenover De Broeders-goalie Clarence Dameli, maar meer konden ze niet scoren. Jomena schoot een keer voor open doel zelfs tegen de paal. Bij De Broeders kon Andwele Baja de eer redden (4-1).

De topscorers van dit toernooi is Valerio Wee Wee. Met zijn 5 doelpunten afgelopen weekend staat hij nu op 8 treffers. Romeo Jomena en Miquel Slagveer van FC Interpul volgen met elk 7 goals. Voor de prijs van beste doelman dingen momenteel mee de sluitposten van de halve finalisten Delano Stella (Jong Atta Boys), Helmut Beukenhout (FC Interpul), Avinash Magnon (Kisto’s Catering) en Romario Esajas (Silver Star).