De inname van verzadigde vetten, een maat voor de gezondheid van het dieet, neemt relatief toe na het krijgen van kinderen.

Deze verrassende conclusie trekken Amerikaanse onderzoekers na het 7 jaar lang volgen van mensen met en zonder kinderen. De resultaten staan maandag in de online versie van Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

De verwachting van de dieetexperts was juist het tegenovergestelde: als mensen kinderen krijgen gaan ze gezonder eten, om een goed voorbeeld te geven en om het kind een gezonde start te bieden.

Na het volgen van de proefpersonen gedurende zeven jaar, waarin alle aspecten van het dieet en het leven in kaart werden gebracht, concluderen de Amerikanen juist dat hoewel de hele groep iets gezonder is gaan eten, de mensen zonder kinderen een grotere verbetering lieten zien.

De personen zonder kinderen gingen gemiddeld 2,1procent minder verzadigde vetten eten, terwijl de koppels met kinderen er slechts 1,6procent op vooruit gingen. Er werden geen significante verschillen gevonden in de calorie-inname of de hoeveelheid geconsumeerde fruiten, frisdranken en fast-food.

De onderzoekers verklaren het verschil deels met de marketing voor kindervoeding, die in Amerika sterk gericht is op de ongezonde voeding. De ouders zouden dan onder druk van het kind sneller voor iets ongezonds gaan dan de kinderloze stellen.

Hoewel het verschil in vetinname klein lijkt, zijn dit soort discrepanties wel belangrijk: over de jaren heen kunnen dergelijke verschillen uitvergroot worden tot kilo’s lichaamsgewicht.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.