Kinderen weten niet wat kanker precies is en waardoor het wordt veroorzaakt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Macmillan Cancer Support, een Britse organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker.

Zo’n 500 kinderen van 9 tot 16 jaar vulden een enquête in. Hieruit bleek dat 97 procent niet weet dat verbranding door de zon het risico op huidkanker vergroot. Dat roken kanker kan veroorzaken was wel bekend bij 91 procent. 4 procent denkt dat kanker besmettelijk is.

Meer dan de helft zegt niet te weten wat kanker is. Een op de vijf denkt dat je er altijd aan overlijdt. De helft vindt ‘kanker’ een beangstigend woord. Kinderen komen vaak in aanraking met de ziekte: tweederde kent iemand die kanker heeft.

Volgens Macmillan Cancer Support worden kinderen onvoldoende voorgelicht over kanker, omdat er nog altijd een taboe rust op dit onderwerp.

“Kanker treft een groeiend aantal mensen, dus de kans dat kinderen iemand kennen die aan de ziekte lijdt neemt toe – bijvoorbeeld hun opa, oma, een van de ouders of vriendjes. Dit kan heel verontrustend zijn en ervoor zorgen dat ze geen vragen durven te stellen. Ruim een kwart leert op school iets over kanker, dat zou moeten verbeteren”, zegt Katherine Donnelly.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.