Veel kinderen weten wel hoe ze gezond moeten eten, maar doen dit in de praktijk niet.

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat een groot gedeelte van de 12-jarigen weet heeft van gezonde voeding. Toch brengen zij dit niet dagelijks in de praktijk, laat een woordvoerder donderdag weten.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan negentig procent van de kinderen uit groep acht de schijf van vijf kent, terwijl meer dan de helft niet elke dag genoeg groente en fruit eet.

Bijna alle kinderen weten dat een ontbijt belangrijk is, terwijl tien procent doordeweeks niet ontbijt. Volgens de woordvoerder komt dit doordat schoolkantines en ouders een rol spelen in het eetgedrag van de kinderen.

Toch zijn de kinderen geen allesweters. Vijftig procent van de kinderen denkt genoeg groente te eten, maar schept eigenlijk te weinig op en krijgt maar honderd gram binnen.

Volwassenen denken volgens het Voedingscentrum ook vaak dat ze genoeg groente eten, terwijl ze vaak niet aan een portie van tweehonderd gram komen.

Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Qrius, werden 763 kinderen uit groep acht van de basisschool ondervraagd.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.