GFC NIEUWS- Peuterscholen en crèches mogen op maandag 6 juli hun deuren weer openen, echter mogen kinderen die zich in de directe omgeving van een coronapatiënt bevinden niet naar de kinderopvang of school gestuurd worden.

Zowel ouders als crèche-eigenaren en leidsters moeten zich aan deze preventiemaatregel houden.

“Indien u weet dat er in de directe omgeving van uw kind iemand positief is getest op COVID-19, mag u uw kind niet naar de opvang sturen”, zegt kindercardioloog Amadu Juliana. “Mensen die ziek zijn of in een huis wonen met mensen die ziek zijn, moeten thuisblijven.”

De kindercardioloog geeft verder aan dat hoewel de kans dat een kind een volwassene infecteert laag is, het belangrijk blijft de preventiemaatregelen in acht te nemen. Contactonderzoek van geïnfecteerde mensen, gedaan door het Nederlandse RIVM heeft vastgesteld dat kinderen nauwelijks een bron van infectie zijn.

“Toch blijft het belangrijk dat de afspraken worden nageleefd, dat wij vertrouwen hebben in elkaar, dat mensen zich houden aan de richtlijnen. En dat betekent dus als je koorts hebt of andere Covid-19 gerelateerde klachten hebt, dat je thuisblijft en je kind thuishoudt.”

Het bericht Kinderen in omgeving Covid-19-positieven mogen niet naar school en opvang verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.