Morgen  zal het Kinderboekenfestival 2013 worden gelaunched. Tijdens deze feestelijke launch zullen we de activiteiten van het Kinderboekenfestival 2013 openen. Het themalied met het nieuwe couplet wordt ten gehore gebracht, kinderen staan stil bij het cultureel erfgoed van Suriname, de winnaars van de rapwedstrijden 2012 treden op, de nieuwe Schrijver van het Jaar wordt bekend gemaakt en het eerste spel van de educatieve serie ‘1, 2, speel je mee’ wordt gepresenteerd.

De Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname organiseert in opdracht van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival het Kinderboekenfestival. Jaarlijks vindt het Kinderboekenfestival plaats in 3 districten. Dit jaar zal het Kinderboekenfestival plaats vinden in de districten Sipaliwini, Commewijne en Paramaribo.

In het voortraject zullen kinderen op een creatieve manier bezig zijn met taal door mee te doen aan de wedstrijden in rappen, tekenen, vertellen en musical. Nieuw dit jaar is dat alle scholen over het hele land zullen worden betrokken bij de voorleeswedstrijden in samenwerking met de Algemene Onderwijs Bibliotheek. In het voortraject en tijdens het festival wordt stil gestaan bij het meerjarenthema www.welzijn.

De slogan voor het jaar 2013 luidt: Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef.

De launch van het Kinderboekenfestival 2013 is op vrijdag 12 oktober 2013 van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Congreshal op het Onafhankelijkheidsplein.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.