Kinderen die geboren worden als de moeder ouder is, maken een betere start in het leven, zo blijkt althans uit een Engels onderzoek.

Kinderen met een oudere moeder hebben minder ongelukken en belanden minder vaak in het ziekenhuis, zo blijkt uit een onderzoek dat onderzoekers van het University College in Londen hielden onder 78.000 kinderen die in Engeland werden geboren tussen 2000 en 2002.

De moeders waren tussen de 13 en 57 jaar oud. In het onderzoek werd rekening gehouden met factoren als de leeftijd van de vader, het geboortegewicht, het opleidingsniveau van de ouders en het gezinsinkomen.

Een kind van negen maanden oud met een moeder van twintig heeft 9,5 procent kans op een ongeluk. Als de moeder veertig is, is dit 6,1 procent. De kans dat een kind van negen maanden in het ziekenhuis beland is 16 procent als de moeder twintig jaar is. Als de moeder veertig is, is dit 10,7 procent.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen met een oudere moeder sneller leren praten en zich emotioneel en sociaal sneller en beter ontwikkelen, zo meldt de Daily Mail. Volgens de onderzoekers komt dit vooral omdat oudere moeders beter opgeleid zijn, een hoger inkomen hebben en vaker een stabiele relatie hebben.

In Engeland en Wales is het aantal vrouwen dat na hun veertigste moeder wordt verdriedubbeld tussen 1989 en 2009, tot ongeveer 27.000.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.