Onderzoek toont aan dat een keukenspons één van de vieste voorwerpen in huis is.

Een studie toont aan dat er ongeveer vier miljoen bacteriën per vierkante centimeter op een spons aanwezig zijn. Niet alleen een keukenspons blijkt veel bacteriën te bevatten; ook vaatdoeken en snijplanken zijn schuldig. Groenten kunnen nog beter op een toiletbril worden gesneden, meldt Daily Mail.

Volgens professor Hugh Pennington, microbioloog, is de keuken een van de vieste plekken in huis. “Het is prima om een spons te gebruiken om eten van borden af te vegen, maar nooit om het mee schoon te wassen.”

De micro-organismen die op sommige sponzen werden aangetroffen kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat hier vooral om de campylobacter bacterie. Aanraking hiermee kan leiden tot het Guillain-Barre syndroom, met mogelijke verlamming als gevolg. De meeste mensen die dit krijgen, genezen ervan, maar dat kan weken of zelfs maanden duren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 180 verschillende huizen in negen landen.

In Saudi-Arabië is de koelkast het smerigst volgens het onderzoek, terwijl in Zuid-Afrika de vieste douchegordijnen werden aangetroffen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.