De politie heeft het afgelopen week 5 koppels halskettingdieven ingerekend. De politie heeft een team samen gesteld om de toename van halsketting diefstal terug te dringen. Gebleken is dat burgers regelmatig slachtoffer worden van zogenaamde kettingtrekkers.

Deze criminelen opereren vaak met zijn tweeën op de bromfiets waarbij de duo rijder gouden halskettingen wegrukt van de hals van hun slachtoffers. Door de aanhouding van deze criminelen zijn al 15 gevallen van halskettingdiefstal tot klaarheid gebracht. Er zijn ook een aantal bromfietsen in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze aangehoudenen nog meer strafbare feiten gepleegd hebben dat die waarin zij al bekentenissen hebben afgelegd.

Een van deze criminele koppel is op woensdag 16 mei van dit jaar in de omgeving van de Kernkampweg door de politie aangehouden. Zij maakten gebruik van een blauw gelakte bromfiets om hun misdrijven te plegen. Kort voor hun aanhouding heeft één van deze twee criminelen een gouden halsketting weggegooid die waarschijnlijk gestolen was. De volgende dag heeft een eerlijke burger de halsketting gevonden en overgedragen aan de recherche van het politie bureau Nieuwe Haven ,die belast is met het onderzoeken van de zaken. Belang hebbenden kunnen van maandag tot en met vrijdag,tussen 09.00- en 15.00 uur, contact maken met de recherche van bureau Nieuwe Haven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.