Patiënten met jicht hebben minder kans op een jichtaanval door het eten van kersen. Dat suggereren Amerikaanse onderzoekers.

Uit hun studie blijkt dat patiënten die twee dagen kersen eten 35 procent minder kans hebben op het krijgen van een jichtaanval in vergelijking met degenen die geen kersen eten.

De bevindingen van onderzoekers zijn gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis & Rheumatism.

De onderzoekers suggereren ook dat het risico op jichtaanvallen zelfs met 75 procent afnam wanneer patiënten kersen aten en ook een medicijn gebruikten dat urinezuur afremt, allopurinol genaamd. Allopurinol is een middel dat vaak wordt voorgeschreven bij jicht.

Voor het onderzoek volgden de wetenschappers van Boston University een jaar lang 633 jichtpatiënten.

De deelnemers werd gevraagd bij te houden wanneer ze last kregen van een aanval, de symptomen, medicatie en hoeveel kersen of kersenextract ze voorafgaand aan de jichtaanval hadden genomen. Een portie kersen was een half kopje extract of 10 tot 12 kersen.

Na het bestuderen van de gegevens, ontdekten de onderzoekers dat de consumptie van kersen of kersenextract het risico op een jichtaanval verlaagt.

De bevindingen bleven overeind na rekening gehouden te hebben met andere factoren. Het had ook geen zin meer kersen te nemen. Dat leverde geen extra voordeel op.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.