door Robin Rosario

PARAMARIBO – De kernen van de BEP hebben tijdens de voorverkiezingen kandidaat-voorzitters voorgedragen die zullen dingen naar het voorzitterschap op 29 september, de verkiezingsdag. Opvallend is dat in Paramaribo niet Caprino Alendy maar Celsius Waterberg, oud-minister van Volksgezondheid is voorgedragen.

Hoewel Alendy had gezegd geen belangstelling meer te hebben, omdat hij is al 25 jaar voorzitter is, was het verwachtbaar dat de kernen van Paramaribo weer een beroep op hem zouden doen. Uitschieters zijn naast Waterberg, DNA-lid Ronnie Asabina (Brokopondo) en oud-directeur van RO, Patricia Meulenhof (Marowijne).

Het nieuwe bestuur van de BEP zal uitgebreid worden van 13 naar 19.  Antonius Pokie die in principe de Saramaccaanse gemeenschap in het hoofdbestuur van de partij vertegenwoordigde, zegt desgevraagd aan GFC  Nieuws zich niet meer herkiesbaar te stellen. Niet om de rompslomp rond zijn dochter Diana Pokie maar om de persoonlijke ervaringen die hij de afgelopen jaren binnen de partij heeft opgedaan. Pokie: “Zodra de voorzitter (lees Alendy) van je partij twijfelt aan je loyaliteit houdt de zaak op. Mijn gevoelens zullen voor de BEP blijven maar wij kijken verder uit naar de toekomst.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.