Patrick Kensenhuis tijdens een vergadering in Para het afgelopen weekend.

Patrick Kensenhuys heeft officieel nog niet bedankt als NPS’er. Hij zal zijn termijn als volksvertegenwoordiger van de NPS in het parlement tot de verkiezingen van mei 2015 uitzitten.

De volksvertegenwoordiger werd afgelopen zaterdag alvast verwelkomd binnen de NDP. Dit gebeurde op een vergadering in Para.

De bijeenkomst was georganiseerd door ontevreden bestuursvoorzitters van onderafdelingen van NPS Para.

De NPS-leiding heeft reeds te kennen gegeven dat deze bestuursvoorzitters geen handelingen namens de partij mogen plegen. Deze voorzitters hebben drie weken terug in een schrijven het vertrouwen in het hoofdbestuur en in het afdelingsbestuur van Para opgezegd.

Kensenhuis zegt dat hij het lidmaatschap van de NDP nog niet heeft aanvaard. Ook heeft hij nog geen gesprekken gevoerd met zijn huidige partij, de NPS, en de partij waar hij binnenkort deel van zal uitmaken.

De volksvertegenwoordiger zegt dat zijn achterban zijn politieke richting bepaalt. “ Als ze bepalen dat ik naar de NDP moet, zal ik die opdracht uitvoeren. Op dit moment doe ik mijn werk als volksvertegenwoordiger van de NPS. Zo zal ik mijn werk tot de laatste zittingsdag voortzetten.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.