PARAMARIBO- De Kenniskring organiseert op dinsdag 2 april wederom een paneldiscussie. Deze moet gezien worden in het kader van de herdenkingen van 140 jaar Hindostaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti en 160 jaar Chinese Immigratie. Het thema is ‘Diaspora: van woord naar daad’. Professor Ruben Gowricharn zal het onderwerp inleiden, terwijl journalist en media-adviseur Roy Khemradj in het panel zitting neemt. De andere panelleden zijn nog niet bekend.

Gowricharn is hoogleraar Sociale Cohesie en Transnationale Vraagstukken aan de Universiteit van Tilburg. Hij begon zijn kleurrijke en veelzijdige arbeidsverleden als goud- en zilversmid in Paramaribo, zijn geboorteplaats. Later werd hij sportinstructeur en assistent-bibliothecaris van de Universiteit van Suriname. In Nederland behaalde hij in 1980 zijn doctoraal niet-westerse sociologie en in 1984 z’n doctoraal economie. In 1991 promoveerde hij tot doctor aan de Rijksuniversiteit Utrecht op een proefschrift over de landbouweconomische modernisering in ontwikkelingslanden.

Khemradj is al ruim 30 jaar journalist en media-adviseur. Ook verleent hij diensten aan verschillende omroepen en is bestuurder bij het stimuleringsfonds voor de pers – het instituut dat journalistieke innovatie mogelijk maakt met toewijzing van subsidies.

Kenniskring (KK) is een netwerkkring van topkader uit de academische, overheids- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK-leden in staat zijn hun individuele en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven.

De paneldiscussie begint om acht uur ’s avonds in Lalla Rookh, gebouw 1.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.