De gemeenschap zal vanaf vandaag verhoogde surveillance opmerken van de politie en militairen. Dit als antwoord op de toename van de criminaliteit van de afgelopen dagen. Deze gezamenlijke actie van de politie en militairen zullen enige tijd duren.

Minister Lamure Latour van Defensie zei gisteren op een gezamenlijke belegde persconferentie dat op een zeer tactische manier opgetreden zal worden en indien nodig zal zelf keihard worden opgetreden.

In de avonduren zullen volgens minister Edward Belfort van Justitie en Politie vooral veel patrouilles en roadblocks plaatsvinden. Automobilisten en bromfietsers moeten volgens de bewindsman daarom al hun bescheiden in orde hebben. De gemeenschap kan haar bijdrage leveren door tips door te spelen aan de politie. “Criminaliteitsbestrijding kan je niet zonder de gemeenschap. Elke steun vanuit de gemeenschap is nodig”, zei Belfort. De minister richtte zich gisteren ook tot de criminelen. “Wacht niet totdat wij komen, meld je aan. Als je dat niet doet, moet je instaan voor de consequenties.”

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei dat de politie heeft geconstateerd dat de daders er bij voorbaat niet voor terugdeinzen om vuurwapens te gebruiken. Ook wordt er veel geweld gebruikt bijvoorbeeld het slaan op het hoofd van slachtoffers met zware voorwerpen. “Dit is reden tot ernstige bezorgdheid voor het korps”, aldus de korpschef.

Volgens Tjin Liep Shie moet deze gezamenlijke actie van de politie en het leger ook het bezit van illegale vuurwapens terugdringen. “Niets zal aan het toeval worden overgelaten om voor de algehele veiligheid te zorgen. De korpschef zegt dat deze actie niet bedoeld is om mensen onaangenaam te zijn, maar om op zoek te gaan naar (zware) criminelen die het land onveilig maken.

De actie zal een landelijk karakter hebben. Tjin Liep Shie ging ook in op de drie gevallen van roofmoord voor 2014. De korpschef noemde het geval van Mama Ndjuka en twee roofmoorden in Wanica.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.