PARAMARIBO- 25 JULI wordt een Tori Oso avond in het licht van politiek. Kadi Kartokromo presenteert Javanen en Politiek deel III. Het is zijn derde publicatie met verzamelde artikelen dit onderwerp. Dat de Javanen een belangrijke factor zijn in het politieke machtsspel is zonder meer een feit.

Na de inleiding van Kadi reageert een panel op zijn uitspraken.  In het panel zitten prominente personen uit de Javaanse gemeenschap. Het gaat om Hendrik Sanrochman, (lid adviesraad KTPI), Cornelis Ardjosemito (ex- KTPI parlementariër) en Parmin Kasanwidjojo.

Laatstgenoemde heeft Kartokromo altijd aangemoedigd zijn artikelen te verzamelen en te publiceren. Hij is een prominent lid van de Evangelische Broedergemeente, evenals Kartokromo zelf.  Naast de panelleden zullen er ook reacties komen vanuit Schrijversgroep ’77 door Arlette Codfried en Ismene Krishnadath. De inleiding en discussies worden afgewisseld met politiek getinte literaire voordrachten van onder andere Sombra, Alphons Levens en Evelien Brown. De conferencier van de avond is Sylvana Dankerlui.  Dit meldt de Schrijversgroep op haar website.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.