PARAMARIBO, 25 jun – Een ‘kartel’ van leerkrachten op middelbare scholen heeft een slimme manier van bijklussen bedacht. Volgens parlementariër Amzad Abdoel worden studenten met zachte drang bewogen tot het volgen van extra lessen. Dat is dan bij de leerkracht thuis. Het wordt zodanig gespeeld, dat leerling op school zo weinig mogelijk snapt.

De lessen op school hebben zo min mogelijk inhoud. Wie er toch wat meer van wil snappen, moet maar op ‘bijles.’ “Leerkrachten houden zich bezig met bijlessen in de middaguren en dan ook nog aan hun eigen leerlingen”, zegt Abdoel tegenover de Times of Suriname. Per lesmiddag kan wel honderd en vijftig Surinaamse dollar (ongeveer dertig euro) worden gevraagd. Dat komt dus bovenop het salaris. Het melken gebeurt vooral bij leerlingen in de examenklassen.

Die kiezen vaak eieren voor hun geld . Het moeten volgens van extra lessen betekent uiteraard een aanslag op hun vrije en studeertijd. Het manipuleren geschiedt vooral bij de vakken wiskunde, natuurkunde en economie. Volgens Abdoel, zelf ook leerkracht, zijn er thuis bij de collega’s halve scholen te vinden. “Er worden tientallen studenten per dag ontvangen en grof geld verdiend.” Aardig wat stof voor een debat in het parlement, zou je denken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.