De afgelopen tijd heb ik mij aardig verdiept in het begrip karma. Niets is waardiger dan het kiezen van woorden met een positieve lading in de onderlinge communicatie met elkaar. Het hebben van positieve gedachten is even belangrijk.

In de wereld waarbij er veel aandacht uitgaat naar het schelden op elkaar en onderlinge krachtmeting van individuen als omgangsvorm maken mensen op deze wijze mega veel negatieve karma.

Wat is karma?

Karma is de optelsom van ons succes en falen in alle aspecten van het leven. Je voorouders maken karma en ook je
eigen ziel. Dus karma wordt gemaakt in vorige levens en in dit leven. Hierbij wordt vanuit gegaan dat zielen reïncarneren. Door het reïncarnatie proces komen zielen telkens weer naar de aarde met als doel verder te leren en te ervaren. In deze levens zullen ze de vruchten plukken van de karma van hun voorouders of van hun vorig leven. Als er goede karma is gemaakt dan oogst je gezonde en goede vruchten, waaronder succes, goede gezondheid, goede relaties, geld en succes in alle aspecten van het leven.

Als je negatieve karma maakt, dan zal je lessen moeten leren. Deze lessen manifesteren zich in tegenslagen, ziekten, financiële en relationele problemen en uitdagingen in alle aspecten van het leven. De gevolgen zijn enorm.

Iedereen heeft dus goede en slechte karma en het is onderdeel van onze spirituele reis hier op aarde om hieraan te werken zodat wij onze karmisch verleden kunnen oplossen zodat onze ziel kan groeien.
Karma maak je al door verkeerde gedachten, woorden en handelingen. Het menselijk wezen is zo krachtig dat zij al scheppen door te denken. Alles wat wij denken heeft kracht en krijgt vorm, ook als we iets uitspreken krijgt dat vorm.

Wij kennen allemaal de volgende uitspraken!

‘See no evil, hear no evil, think no evil, do no evil’. Deze ‘four no evils’ zijn belangrijke regels voor onze spirituele reis en het positief houden van onze energie zodat wij geen negatieve karma maken. Voeg er ook aan toe ‘write no evil’.

Toch blijft het moeilijk want hoe vaak komt het niet voor dat wij een negatieve gedachte hebben of dat wij iemand anders een loer draaien. Belangrijk is dat je hier van bewust bent en dat je alles wat je verkeerd doet recht trekt, om zo de schade bij jezelf en de andere te beperken of op te lossen.

Wat belangrijk is om te weten is dat alle mensen op zielsniveau één zijn. Dus als je mij pijn doet, dan doe je je zelf ook direct pijn. Ieder mens ontvangt van de Schepper deugd. Als jij mij beklad, dan ontvang ik de goede deugd die op dat moment naar jou toe zou komen. Ik krijg dan rode bloemen en mooi kleurige bloemen en jij krijgt zwarte of grijze grauwe bloemen, wat automatisch staat voor minder/geen goed.

Er zijn ook vele vormen van karma zoals:

– Abortus karma ( abortus plegen);
– Schade milieu (lucht, water, land schade aan moeder aarde);
– Schade aan zielen toegebracht door oorlog (er vloeit bloed);
– Stelen ( je benadeeld een ziel);
– Misbruik ( je kwetst een ziel en brengt schade toe);
– Hebzucht ( je benadeeld iemand);
– Liegen, bedriegen, roddelen ( iemand pijnigen);
– Mensen dingen toewensen (vloek of pijnigen);
– Financiële karma ( financieel benadelen andere zielen);
– Relatie karma (bedriegen, slecht behandelen van zielen in relaties);
– Voorouder karma (vader en moeders kant);
– gezondheidskarma
– Doden van dieren ( bij slachten dieren vraag je eerst vergiffenis en dan doe je je werk als slager)
– Doden van mensen ( je ontneemt een ziel het leven).

Hoe los je karma op?

Het advies dat gegeven wordt is dat mensen dagelijks minstens 3 keer vergiffenis vragen en geven aan anderen. Dit kan je doen op ziele niveau, dus hoef je niet fysiek voor degene te gaan staan, alhoewel dat ook kan als het mogelijk is.

Karma los je op door vergiffenis te geven aan alle zielen die door jouw ziel of door je voorouders gekwetst of beschadigd zijn in vorige levens of in dit leven.

Vergeving brengt innerlijke vreugde en vrede. Je haalt weg van je hart de pijn (is een blokkade) die een nare ervaring geeft. Je hart is dan geraakt. Je hart is tevens je boodschappencentrum maar ook je karma centrum en de plek waar o.a. je ziel huist.

Je vraagt ook vergeving voor wat je voorouders of jij hebt aangedaan aan alle zielen die gerelateerd zijn aan je ervaring/situatie waar vergiffenis in gewenst is.

Als je zware uitdagingen hebt is het bidden of mediteren om vergiffenis op dag basis voor minimaal 1 uur tot 2 uur gewenst.

Ik raad mensen altijd aan om je verhaal, de dingen waarmee je zit op papier te zetten en dat telkens te herhalen en zo maak je je uurtje vol. Het hoef niet aan één stuk door. Door de dag heen rustig zitten is ideaal, maar als dat niet lukt, als je kookt of als je achter het stuur zit in de auto dan ben je met jezelf en de Schepper in gesprek. Alles helpt, als je maar met je zelf bezig bent.

Sommige mensen noemen dit ritueel bidden, anderen zeggen ik mediteer of ik doe me sessie. Feit is dat u bezig bent te werken aan uw spirituele ontwikkeling

Door vergiffenis oefeningen te doen ervaar je zichtbare veranderingen in je leven en je gemoedstoestand. Je denken verandert ook, je bent minder hard, je zal positiever tegen het leven aankijken. Je transformatie proces komt op gang, je wordt vergevingsgezinder ook je eetpatroon kan veranderen, er komen nieuwe mensen in je leven, nieuwe en soms betere kansen bieden zich aan, financiële stromingen komen op gang, nieuwe relaties, afronden van relaties die je niet dienen. Er kan van alles gebeuren. De rode lijn is positieve blijven, handelen.

Dit kan door slechts te bidden en vergiffenis te vragen op dag basis. Daarom zeg ik ook dat dit een levensstijl is. Je kiest actief voor je spirituele reis en dat loopt als een rode draad door je leven.

Zoek contact met God en Jezus en roep hem telkens aan. Hoe meer je roept hoe meer er vele blokkade afvallen. Wij weten allen dat Jezus de universele onvoorwaardelijke liefde vertegenwoordigd. Als Jezus totaal woning in je maakt, verlaat alle ellende je, dus een teken hoeveel werk er voor ons allen nog te doen is voor ons zuiveringsproces.

Tot slot voeg ik de daad bij het woord…

Ik vraag aan een ieder waar ook ter wereld vergiffenis, als ik je op welke wijze dan ook heb gekwetst. Vergeef me a.u.b. en laten wij vrede sluiten. Ik vergeef ook een ieder die mij gekwetst heeft. Laten wij liefde vrede en harmonie verspreiden in de wereld. Ik ben enorm dankbaar dat wij samen leerlessen mochten opdoen, laten wij dankbaar zijn en verder gaan op onze spirituele reis en beseffen hoe gezegend wij zijn. Lieve mensen tel u zegeningen en dank je wel dat jij mijn spiegel wilde zijn.

Lots of love and light.

Peggy Budel
totalgoldcoach@gmail.com

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.