Naushad is door de kantonrechter in Nickerie veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag op zijn levenspartner. De man en het slachtoffer Gauwtamie K , die samen drie kinderen hebben, leefden al een poos in onmin met elkaar. Op een gegeven moment verliet de vrouw het huis en nam haar intrek elders, met achterlating van de man en kinderen.

Op 6 augustus 2022 vroeg de veroordeelde Naushad aan zijn partner om haar voertuig te mogen lenen. Ze ging akkoord daarmee. Echter moest de man haar bij haar ouderlijke woning afzetten. Onderweg naar huis vroeg Naushad haar om weer naar huis te komen wat ze weigerde. Dit was aanleiding voor hem om een houwer tevoorschijn te halen, waarna hij erop los te begon te kappen. Hierdoor liep het slachtoffer een diepe kapwond aan haar borst en arm op.

Alsof dat niet genoeg was, stak hij de punt van de houwer tegen haar oog, waardoor zij ook een verwonding aan haar oog opliep. De officier eiste een gevangenisstraf van zes jaar.

De advocaat van Naushad, Raoul Lobo, heeft op een eerdere zitting gepleit dat verdachte wordt vrijgesproken, omdat hij heeft gehandeld uit psychische overmacht.

De kantonrechter verwierp het verweer van de raadsman en legde aan Naushad een gevangenisstraf op van 4 jaar.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.