GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  De kankerverwekkende stof die is gevonden in paracetamol pillen die door de Chinese producent Anqiu Lu’an Pharmaceutical wereldwijd is geleverd, baart ook personen in Suriname grote zorgen.

“Ik heb vernomen dat er al meer dan 36 miljoen paracetamol pillen geproduceerd en gedistribueerd zijn. Niemand weet in welke landen deze vervuilde Chinese rommel is verkocht en door wie die is gebruikt. Het kan ook hier zijn verkocht en door velen zijn ingenomen omdat het mogelijk ook in Nederlandse paracetamol is terechtgekomen. Ik gebruik vaak paracetamol voor mijn hoofdpijnen en maak mij nu dus grote zorgen”, vertelt een verontruste vrouw uit Wanica aan GFC Nieuws.

Haar echtgenoot zegt aan GFC dat hij voor de zekerheid alle paracetamol die in huis was heeft weggegooid. 

Het Chinees bedrijf dat bekend staat als de grootste producent van paracetamol ter wereld, leverde drie vervuilde partijen met het kankerverwekkende 4-chooraniline.

Een Duits laboratorium testte de pillen en kwam tot de ontdekking dat er kankerverwekkende stoffen erin zijn verwerkt.

De vervuilde pillen zijn waarschijnlijk ook op de Nederlandse markt beland. Volgens de NOS werd het vervuild materiaal ook geleverd aan Apotex. Dat bedrijf maakt paracetamol voor onder meer Albert Heijn, Jumbo, Etos en Kruidvat.

Het bericht Kankerverwekkende stof in paracetamol uit China baart burgers Suriname ook zorgen verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.