door Robin Rosario

APOERA – De kandidaten die deelnemen aan de dorpshoofdenverkiezing op 8 juli in westelijk Suriname zijn bekend. De kandidatenlijsten zijn gisteren ingediend. Een lijst is afgekeurd, omdat kandidaat Nado Aroepa niet ingeschreven staat in het dorp waar hij zich kandidaat stelt. Aroepa staat ingeschreven en is woonachtig in Apoera.

Voor deze verkiezing is gesteld dat de kandidaat ingeschreven en woonachtig moet zijn in het dorp. Aroepa was kandidaat in Section (Kabalebo). Dat dorp heeft nu alleen Ferdi Simonds als kandidaat. Apoera heeft de kandidaten : David Lewis, Ronny Simon en Jefferey Armaketo.

Washabo heeft de kandidaten: Ric Mac Intosch, Frank Jong en Henry Lingaard. Aroepa is van plan beroep aan te tekenen tegen zijn afwijzing, omdat hij een grote aanhang heeft en eerder al dorpshoofd is geweest van Section. De verkiezingscommissie onder leiding van DC Roline Samsoedien zegt dat het niet meer haalbaar zal zijn voor Aroepa omdat de tijd kort is.

Alle kandidaat-dorpshoofden hebben ook hun respectievelijke basja’s voorgedragen. De lijsten zijn goed ondersteund door de dorpelingen. Samsoedien vertelt GFC Nieuws dat de voorbereidingen vlot zijn verlopen. Het geval Aroepa vindt zij jammer maar een van de eisen was dat de kandidaat ingeschreven en woonachtig moest zijn in het dorp waar hij kandidaat staat.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.