PARAMARIBO, 30 jul – Zwervers ondergaan binnenkort een resocialisatieprogramma buiten Paramaribo. Dit meldt de Ware Tijd. Honderden dak- en thuislozen zullen dit jaar nog verwijderd worden uit vooral de hoofdstad. Voor hen wordt een onderkomen voorbereid in een voormalig kamp voor melaatsen.

Het betreft de plantage Groot Chatillion langs de Surinamerivier. De bedoeling is tweeledig. “We willen hen weer tot een normaal mens maken en de hoofdstad ontlasten van daklozen”, zegt Henk Amstelveen. Zijn stichting Re-integratie Kansarmen, Rika, kreeg ruim zestig hectare grond ter beschikking. Daar komt een mooie therapeutische zorgboerderij te staan. Cliënten moeten er minimaal twee jaar aaneengesloten blijven.

Gedurende deze periode staan maatschappelijk werkers en vaklieden klaar voor begeleiding. Een vereiste voor toelating is wel een test om te zien of de cliënt ook arbeid kan verrichten. “We moeten uiteindelijk de boerderij als een bedrijf draaien om zelfvoorzienend te zijn. Geef me een steenmachine en ik maak zelf stenen om te bouwen. Stel een timmerman ter beschikking die mijn jongens kan leren timmeren. Ik heb slechts gereedschappen en kennis nodig”, aldus Amstelveen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.