Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Kabinet Surinaams staatshoofd wilde ‘stil overleg’

PARAMARIBO, 28 mei – Het bestuurskabinet van president Desiré Bouterse had liever ‘stil overleg’ gepleegd over de toekomstige bestemming van het Fort Zeelandia. Dit zegt Eugene van der San, directeur van het kabinet. Vandaar de brieven aan de huidige ‘bewoners’, overheidsdiensten die zijn ondergebracht in gebouwen op het Fort Zeelandia complex. “Inderdaad is er sprake van ontruiming op termijn, maar niets wordt doorgedrukt.”

Onder meer het Surinaams Museum is bezorgd, nu ontruiming dreigt uit het oude fort. Toch heeft het kabinet de beste bedoelingen. “Het Fort Zeelandia wordt niet ontruimd om een voetbalveld aan te leggen”, zegt Van der San tegenover de Times of Suriname. Er ligt al een plan klaar om de gebouwen ‘effectiever’ te benutten. Onder meer komt er een ruimte voor de ministerraad. Die heeft dan een onderkomen tijdens vergaderingen van het nabijgelegen parlement.

Intussen is het plan uitgelekt. Onder meer de Stichting 8 December 1982 is bang dat hun monument in het fort zijn langste tijd heeft gehad. Volgens Van der San zijn als de reacties maar ‘stemmingmakerij.’ Er wordt nog steeds gesproken met belanghebbenden. Het zou zelfs kunnen dat de argumenten van de andere zijde zwaarder blijken te wegen. Van een opdracht tot ontruiming is al helemaal geen sprake. “Er is helemaal geen beslissing genomen”, aldus Van der San.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by