PARAMARIBO, 27 jun – De justitiële autoriteiten blijken aanmerkelijk discreter uit te komen over het fatale politieoptreden te Tout Lui Faut. Was procureur-generaal Subhas Punwasi aanvankelijk uitgesproken helder over de ‘rechtmatigheid van het toegepaste geweld’, het is nu een ruk minder. Zijn opdracht tot een onderzoek naar het doodschieten van vier verdachten, kwam niet uit de lucht vallen.

‘Twijfels in de samenleving’ blijken behoorlijk geknaagd te hebben aan de aanvankelijke overtuiging. Tijdens een persconferentie verdedigde Punwasi het politieoptreden nog. Samen met minister Edward Belfort van Justitie, stak hij de loftrompet over de misdaadbestrijding. “Dit gebeurde op basis van de op dat moment verschafte informatie. Als informatie wordt verschaft door de hoogste politieautoriteiten, wordt op die basis een voorlopige raming gemaakt”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd.

Nu moet dus blijken of die informatie ook op waarheid berustte. Nabestaanden van de vier mannen hebben hun twijfels geuit over de toedracht. Volgens de politie zouden de vier zijn doodgeschoten toen ze per auto trachtten te ontsnappen. Op de televisie was er inderdaad een met kogels doorzeefde auto te zien. Opmerkelijk was wel dat de lijken op de grond verspreid lagen, dus niet in de auto. Volgens Punwasi moet het onderzoek de ware toedracht naar buiten brengen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.