GFC NIEUWSREDACTIE- De politie zal niet schromen om hardhandig op te treden tegen burgers die zich schuldig maken aan occupatie.

Dit zegt de minister van Justitie en Politie (Juspol) in Suriname, Kenneth Amoksi, in verband met de ontruiming van illegale bezetters van het Dalian II project in Paramaribo-Noord.

De politie heeft zaterdagmorgen tijdens de ontruiming 11 occupanten aangehouden. Het elftal is overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en zal worden voorgeleid bij een hulpofficier van Justitie.

Door vicepresident Ronnie Brunswijk was eerder deze week in de Nationale Assemblee aangegeven dat de regering het niet zal tolereren dat burgers op deze wijze te werk gaan.

Amoksi zegt dat politie conform de wettelijke bepalingen in het Wetboek van Strafrecht tegen deze occupanten heeft opgetreden.

Verschillende politie-eenheden zoals RBT Paramaribo, RBT Midden, Recherche Paramaribo, Politie Geyersvlijt ondersteund door de Algemene Surveillance Dienst (ASD), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Militaire Politie (MP) zijn bij deze actie betrokken.

De occupanten zijn uit de woningen verwijderd als ook de naamborden, linten en alle andere zaken die door de occupanten bij de percelen en woningen waren aangebracht.

Volgens het laatste nieuws rijden occupanten in de omgeving rond en waarschijnlijk nog hun kans willen wagen om terug te komen.

Amoksi doet een dringend beroep op deze groep occupanten om gehoor te geven aan de instructies van de politie en daadwerkelijk af te blijven van deze woningen.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.