GFC NIEUWSREDACTIE- Het goudwinningsbedrijf Newmont heeft drie voertuigen overgedragen aan het Ministerie van Justitie en Politie(Juspol).

Deze voertuigen zijn ten behoeve van het Korps Politie Suriname (KPS) om de politiezorg te helpen garanderen. De overdracht vond plaats op het Kabinet van de Vicepresident Ronnie Brunswijk op donderdag 25 februari 2021.

Het ministerie van Justitie en Politie is geruime tijd in onderhandeling met Newmont over hoe verder invulling te geven aan de Memorandum of Understanding (MoU), die op 11 december 2020 tussen Newmont en het ministerie is ondertekend. Deze MoU betreft de politiezorg in het zuidoosten van Suriname en de handhaving van de openbare orde en veiligheid in het gebied.

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft Newmont nu aangegeven te zullen ondersteunen met de bouw van een politiepost te Snesi Kondre, alsook een medische post. Deze twee zaken zijn onder andere de grieven die naar voren kwamen tijdens een bezoek van minister Amoksi aan Langatabiki en omgeving in december 2020.

Korpschef Roberto Prade die samen met een deel van de korpsleiding aanwezig was bij de overdracht, zegt heel blij te zijn met de schenking. “Newmont heeft getoond dat zij een goede partner zijn en zich niet heeft laten beïnvloeden door zaken die zich in het verleden hebben voorgedaan. De voertuigen zullen worden ingezet voor de nodige doeleinden benadrukte korpschef Prade.

Shirley Sowma- Sumter, Director External Relations at Newmont Corporation, gaf aan dat het een grote eer is en dat Newmont altijd ernaar streeft om goede samenwerking te hebben met de stakeholders en de gemeenschap in de landen waar zij opereren. Sowma kijkt verder uit naar een verdere verdieping van de samenwerking met de gemeenschap aldaar en de politie. Paul Klaasen, Securitymanager bij Newmont toonde zijn dankbaarheid voor de samenwerking.

Brunswijk bedankte namens de regering Newmont voor de goede samenwerking met Juspol. De meeting werd afgesloten met de symbolische overhandiging van de sleutels van de 3 voertuigen aan de vicepresident (vp), die deze verder aan de Justitieminister overhandigde, waarna de korpschef het beheer over de voertuigen kreeg.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.