Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Journalist doodgeslagen binnen ambassade tijdens massale vechtpartij, die niet werd opgemerkt: ‘Volkomen geloofwaardig’

Het verhaal dat journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in het Turkse Istanboel tijdens een enorme vechtpartij met een grote groep mannen is doodgeslagen, is volkomen geloofwaardig.

Dat zegt Donald Trump, die Khashoggi’s dood “onacceptabel” noemt, maar tegelijkertijd de eerste arrestaties in het onderzoek prijst. De vechtpartij, waar mogelijk enkele tientallen mannen bij betrokken waren, zou niet zijn opgemerkt door de veiligheidsdienst van de ambassade.

“Het is een goede eerste stap. Het is een grote stap, ”zei Trump over de arrestatie van minstens 18 waarschijnlijk betrokkenen. Hij gaf echter toe dat er “enkele vragen overblijven” en dat hij met het Congres zal overleggen “hoe het probleem kan worden aangepakt”.

Hij noemde Saoedi-Arabië een “cruciale bondgenoot tegen Iran die voor miljarden aan Amerikaanse wapens koopt.”

Trump ziet liever niet dat de wapenleveranties aan de Saoedi’s voor straf worden geannuleerd, omdat hiermee voor 110 miljard dollar verloren zou gaan “wat 600.000 banen betekent”.

Amerikaanse senatoren noemen het “volstrekt ongeloofwaardig” dat Khashoggi in de ambassade door bezoekers tijdens een gevecht is doodgeslagen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.