GFC NIEUWS- Uit onderzoek is gebleken dat jongvolwassenen en kinderen onder de achttien jaar, weinig bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus.

Om die reden is het begrijpelijk dat de overheid ertoe overgaat om de scholen weer te openen. Als de kinderen eventueel al besmet waren hadden ze nauwelijks symptomen.

Dit zei microbioloog Ed Ijzerman tijdens de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Managementteam. Uit voorbeelden die hij aanhaalde uit Denemarken en Nederland is komen vast te staan dat kinderen hun ouders niet hebben besmet. Integendeel heeft besmetting andersom plaatsgevonden.

Op basis van de beschikbare gegevens denkt hij dat het veilig is om het onderwijs weer op te starten, met in acht neming van de bekende gezondheidsmaatregelen. Dat er ongerustheid bestaat bij burgers is begrijpelijk, zegt de medische specialist maar geeft aan dat er geen zorgen hoeven te zijn op dit stuk.

Ijzerman gaf als voorbeeld de situatie in Europa waar alle landen eerst besloten hadden het onderwijsproces te staken vanwege de Corona uitbraak. Gaandeweg hebben overheden besloten om het onderwijsproces wederom op te starten.

Het bericht Jongvolwassenen en kinderen dragen weinig bij aan verspreiding COVID-19 verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.