PARAMARIBO, 28 nov – Jongerenactiviste Sharona Lieuw On heeft haar aangifte ingetrokken bij de politie. Haar vader zou alle gedoe rond de kogelbrief voor Sharona, zo snel mogelijk achter zich willen laten. Speculaties over de echtheid van de brief, deren de leidster van Jongeren tegen Amnestie niet: “Het maakt me niets uit. Als mensen het niet willen geloven, is dat hun zaak.”

Van haar mocht de zaak doorgaan, het intrekken doet ze meer om haar vader. Die is bang dat zijn dochter iets ergs overkomt. “Ik verschil hemelsbreed van mening met hem, maar hij is mijn vader. Ik moet hem gehoorzamen”, zegt Sharona tegenover de Ware Tijd. Eerder had haar organisatie Jongeren tegen Amnestie besloten een protestdemonstratie te laten schieten. De demonstratie tegen de amnestiewet zou gehouden worden tijdens het ACP-EU overleg.

De demonstratie was weken terug aangekondigd. Onder meer parlementariër Carl Breeveld (Doe) vindt het jammer dat de aangifte is ingetrokken. Ricardo Panka, parlementariër voor Desi Bouterse’s NDP, had ook liever een onderzoek. “Dan was de waarheid boven water gekomen.”De politie moest de gelegenheid krijgen achter de dader aan te gaan. Het oppositionele Nieuw Front sprak eerder al van een aanslag op de rechtsstaat en de democratie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.